top of page

Etelä-Karjalan vuoden kylä 2021: Äitsaari

Etelä-Karjalan Kylät ry on valinnut Äitsaaren kylät Etelä-Karjalan Vuoden kyläksi 2021. Äitsaaren Kylät ry on nostanut kylämarkkinoinnilla ja kehityshankkeilla esiin maaseutua hyvän elämän paikkana. Lisäksi aktiivisella toiminnalla on mahdollistettu maaseutumatkailun suosion kasvua alueella.


Äitsaarella on toteutettu useita Leader-rahoitteisia hankkeita, joilla kylää on kehitetty. Viimeisimmän Äitsaari kartalle -hankkeen avulla on toteutettu alueen kartta ja maastoon merkityt opastetut kohteet. Kohteet ovat historiallisia paikkoja, joihin liittyvät tarinat ovat nähtävissä QR-koodin avulla. Hankkeessa rakennettiin myös kaikkien käytettävissä oleva laavu. Kohteisiin liittyviä QR-koodeja on tiedotteen mukaan katsottu yli 2 000 kertaa. Myös karttoja kehitetään kaiken aikaa ja niille lisätään uusia kohteita. Seuraavaksi on suunnitteilla polkureitistö jalkaisin liikkuville.


Äitsaari-kierrosta on järjestetty yli 30 vuotta ja tapahtuma kerää vuosittain runsaasti kävijöitä.


Erilaista toimintaa ympäri vuoden


Äitsaaren elämystie rakennettiin kylän asukkaiden ja kesäasukkaiden toimesta kesällä 2021 ilahduttamaan tiellä kulkijoita. Elämystie koostuu eri henkilöiden tekemistä taideteoksista.

Myös pyöräilijät ovat löytäneet Äitsaaren, etenkin kun vuonna 2018 saatiin koko saaren kiertävälle tielle asvaltti. Saimaan pyöräilyreitti sai lautan, joka kuljettaa pyöräilijöitä Utulasta Äitsaarelle. Laituripaikkaa kunnostettiin äitsaarelaisten talkoolaisten voimin.


Äitsaaren alueella on noin 150 vakituista taloutta. Kesämökkejä alueella on noin 700.

Comentarios


Kyläkirjeet
Viimeisimmät tiedotteet
bottom of page