top of page

Turpakäräjät on eteläkarjalaisten oma podcast

Etelä-Karjalan oman Turpakäräjät-podcastsarjan ensimmäiset jaksot on nyt julkaistu ja ne löytyvät osoitteesta www.turpakarajat.fi.


Etelä-Karjalan Kylät ry on aloittanut Turpakäräjät podcast-sarjan, jonka emäntänä toimii Tea Usvasuo ja jaksojen ”tuomarina” kyläasiamies Mervi Lintunen.

Turpakäräjät-podcastin ensimmäisten neljän jakson vieraina ovat toimittaja, musiikintekijä Aleksi Keränen Parikkalasta, Lappeenrannan apulaiskaupunginjohtaja Tuomo Sallinen, Luumäen kulttuurituottaja- yrittäjä Virve Niiranen Ruokolahdelta sekä Imatran Nuorisovaltuuston nuoria.


Lämminhenkinen podcast kiertää vieraiden valitsemissa paikoissa ympäri maakuntaa. Keskusteluissa pureudutaan eri ikäisten asukkaiden, kesäasukkaiden, yrittäjien, virkamiesten ja päättäjien ajatuksiin paikallisuudesta, kotiseudun elämästä ja arjesta. Sarja saanee jatkoa myöhemmin keväällä.


Turpakäräjät -podcastsarjan ensimmäisissä jaksoissa pohditaan mm. kylien ja asukkaiden osallisuutta, karjalaista kotiseutuhenkeä ja kulttuurin merkitystä. Lisäksi udellaan tietysti tuttujen vieraiden ”omia asioita” arjesta ja vapaa-ajasta, kuten Etelä-Karjalassa on tapana.


Turpakäräjät-podcastin nyt julkaistavat jaksot on toteutettu Etelä-Karjalan Kylät ry:n ”Oiva osallisuus Etelä-Karjalassa” ja ”Digitie”-hankkeiden yhteistyönä, Maaseuturahaston Leader-hanketuella.


Turpakäräjät -podcast on kuunneltavissa osoitteessa turpakarajat.fi ja ne löytyvät mm. SoundCloud, Spotify, iTunes sekä myöhemmin myös Suplan alustoilta.


Sarjan on Etelä-Karjalan Kylille tuottanut SoundWorks Finland.


:::::::::::::::::::::


Lisätietoa ja podcastit sivulta www.turpakarajat.fi


Tea Usvasuo, Turpakäräjien emäntä

041 314 1373 tai 0500 757 647

Comments


Kyläkirjeet
Viimeisimmät tiedotteet
bottom of page