top of page

Vuoden 2020 etelä-karjalainen kylä, kylätoiminnan tiennäyttäjä ja maaseututoimija valittu

Etelä-Karjalan Kylät on valinnut vuoden


2020 Etelä-Karjalaisen Kylän, Kylätoiminnan tiennäyttäjän ja Maaseututoimijan.


Tämän vuoden Kylätoiminnan tiennäyttäjäksi valiutui Olavi Punkka Iitiä-Re-

musen kyläyhdistyksestä, jossa Punkka on myös puheenjohtajana. Hän on omalla aktiivisella otteellaan ollut vaikuttamassa kylän- ja kyläyhteisön monipuoliseen kehittämiseen. Esimerkkinä mainittakoon Monttupuisto, joka on muodostunut kylän vapaa-ajan keitaaksi. Puiston kunnostus yhteiseen käyttöön toteutettiin vanhan soramontun pohjalle talkoovoimin raivaamalla ja rakentamalla. Monttupuistossa on tällä hetkellä frisbeegolfrata, kuntorata, laavu ja kuntoportaat.


Punkka on toiminnassaan aktivoinut myös nuoria ideoimaan ja toteuttamaan alueen kehitystä. Lisäksi mukaan on saatu myös lapsiperheet. Olavi Punkalle myönnetty tunnustus on ansiokkaasta sekä pitkäaikaisesta kylätoiminnan edistämisestä ja asuinympäristön kehittämistoiminnasta ja se on ojennettu hänelle 26.9. Iitiä-Remusen laavulla.


Etelä-Karjalan vuoden 2020 Maaseututoimijaksi valittu Pia Pöllönen on ollut kehittämässä Suomen lihakanituotantoa ennakkoluulottomasti. Pöllösen Savitaipaleen Heituinlahteen perustama yritys Ruohonjuuritaso on toiminut vuodesta 2016 ja sen toimialoina ovat mm. kanien kasvatus, kanituotteiden jalostus ja myynti, sekä avomaavihannesten viljely ja myynti. Pöllönen on itse kehittänyt kaneille sopivan rehun, jolle on hankkinut myös tehdasvalmistajan. Pia Pöllöselle myönnetty tunnustus on innokkaasta, tuloksellisesta ja innovatiivisesta suomalaisen yritystoiminnan sekä maaseudun kehittämisestä. Tunnustus on luovutettu Pöllöselle Savitaipaleen Ravintola Sahramissa lauantaina 26.9.


Vuoden Etelä-Karjalaiseksi kyläksi valittiin Rautjärven Kekäleniemi, joka on toteuttanut aktiivista, innovatiivista ja ajassa elävää kylätoimintaa mm. Leader-hankkeiden avulla. Kekäleniemelle onkin rakennettu frisbeegolfrata, lentopallokenttä ja laavu. Lisäksi alueellista hyvinvointia ja viihtyvyyttä lisäämään Kekäleniemen kylä teki ja otti tänä vuonna käyttöön Äpätinkankaan luontopolun ja näkötornin. Edellä mainittujen ansioiden lisäksi tunnustus luovutettiin kylän omatoimisen ja kehitysmyönteisen asenteen johdosta Kekäleniemen kyläyhdistykselle 2.10. Kekäläniemen Hannulan laavulla.


Etelä-Karjalan Kylät ry onnittelee unnustuksen saaneita ja kiittää kaikkia hakuun osallistuneita!

Comentários


Kyläkirjeet
Viimeisimmät tiedotteet
bottom of page