top of page

Valtakunnan uusi kylähullu ensikertaa Etelä-Karjalasta

Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Kilta ry. on myöntänyt 17. Virallisen Kylähullun tittelin muinaistekniikan artesaani, käsityöyrittäjä Outi Räikköselle Ruokolahden Lassilasta. Räikkönen on ensimmäinen eteläkarjalainen, jolle kunnianosoitus on myönnetty sen 32 vuotta kestäneen historian aikana. Nimitys on kantajalleen elinikäinen.


Juhlallinen nimitystilaisuus pidettiin viime viikonvaihteessa Pohjois-Pohjanmaalla, Iissä ja samassa tilaisuudessa julkistettiin kunniamaininta Maaseudun äänitorvi – Mikko Alatalo.


Arvovaltainen valintaraati perusteli yksimielistä valintaa mm. seuraavasti:


- Outi Räikkönen soveltuu erittäin hyvin Kylähullun virkaan ja hän on ansainnut elinikäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun arvonimen. Idearikkaudella ja itsensä peliin laittamalla Outi Räikkönen on saanut aikaan merkittävää ja konkreettista jälkeä. Hän on innostunut ja innostava kotiseutuihminen, kyläläinen, joka asuu lapsuudenkodissaan Ruokolahden Lassilassa, vain muutaman sadan metrin päässä Venäjän rajasta. Outilta löytyy huumoria, karjalaista iloisuutta, esiintymistaitoa ja yhteistyötaitoja. Musiikki, laulu ja nahkan parkitseminen, luonnonantimilla värjätyt langat ja pyydettyjen pienpetojen padassa porisevat luut koruiksi ja koristeesineiksi työstettyinä ilmentävät hänessä luovaa tekemistä ja kylähulluutta. Luovuus ja kylähulluus - mikä ihana yhtälö -luovat pohjan perinteiselle kylätalo- ja kyläteatteri toiminnalle. Ruokolahden Eukkona Outi on vaalinut karjalaisen naisen olemusta ja paikkakunnan perinteitä Etelä-Karjalan aidolla murteella, jossa kuuluvat iloisesti tunnistettavat persoonapronominit mie ja sie, minnuu ja sinnuu. Outi on myös ollut mukana sanoittamassa tunteikkaan ”Evakon laulun” Etelä-Karjalan murteelle ja esittää sitä yleisön pyynnöstä lähes viikottain.


Oman kylän, kunnan ja maakunnan lisäksi Viralliset Kylähullut toimivat kylien yhteisöllisyyden, positiivisen hengen ja tunnettavuuden lisääjinä ja kiertävät ahkerasti kylillä erilaissa tapahtumissa.

Comentarios


Kyläkirjeet
Viimeisimmät tiedotteet
bottom of page