top of page

Vuoden kylä, kylätoiminnan tiennäyttäjä sekä maaseututoimija valittu

Etelä-Karjalan kylät ry on valinnut vuoden toimijat. Tänä vuonna palkittuja ovat:

Vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjä: Heta Pulkkinen, Simpeleen kyläyhdistys.

Heta on vuonna 2006 perustetun kyläyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja toiminnan moottori. Simpeleen kyläyhdistys toimii keskustaajamassa, perinteisen kylätoiminnan näkövinkkelistä katsottuna varsin haasteellisella alueella. Hetan johdolla kyläyhdistys haki heti toimintansa alussa Tehtaanpuiston kunnostushanketta, jolla 1935 perustetun puiston keskusalue ja sydän kunnostettiin entiseen loistoonsa kävelyteineen, istutuksineen ja suihkulähteineen. Puisto on valittu Suomen 100 parhaimman puiston joukkoon! Nyttemmin Heta on jättäytynyt pois kyläyhdistyksen hallituksesta, mutta on edelleen innokas talkoolainen, jonka sydän sykkii Simpeleelle ja sen Tehtaanpuistolle.

Vuoden kylä: Simpele

Vuoden etelä-Karjalainen kylä -tunnustus myönnetään Simpeleen kylälle erityisestä aktiivisuudesta ja halukkuudesta asuinviihtyvyyden kehittämiseen, historiaa toiminnassaan kunnioittaen.

Simpeleen Tehtaanpuisto on valittu Suomen 100 parhaimman puiston joukkoon valtakunnallisessa kampanjassa 2017. Kyläyhdistys on entisöinyt puiston talkoovoimin. Luonnonkaunis Hiitolanjoki virtaa kylän läpi, merkittävä matkailulle. Simpeleen kyläyhdistys toimii Simpeleen kuntakeskuksen taajamassa. Kylällä toimii paljon järjestöjä aktiivisessa yhteistyössä. Liikunta- ja aktiviteettipuoleen on panostettu merkittävästi.

Vuoden maaseututoimija: Rauno Alatalo, Partakosken kyläyhdistys ry

Rauno Alatalo on vireän Partakosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja. Historiallisella ja kauneudestaan tunnetulla Partakoskella tapahtuu kesällä paljon: lampaat ovat saapuneet linnoitukselle ja 9.6. vietetään kylätapahtumaa. Viime viikolla uutisoitiin merkittävästä tapahtumasta: Partakosken mylly ja saha siirtyivät kyläyhdistyksen omistukseen. Rauno Alatalon johdolla 10 vuotta kestänyt prosessi tuli päätökseen ja Raunon eteenpäin viemänä alkavat sahan ja myllyn uudet vaiheet.

Etelä-Karjalan kylät onnittelee valittuja!

Kyläkirjeet
Viimeisimmät tiedotteet
bottom of page